Afspraak bij de huisarts

Voor het maken van een afspraak voor een consult bij de huisarts belt u met de assistente. Voor een consult wordt 10 minuten ingepland en het is bedoeld voor 1 patiënt met 1 probleem.

Heeft u meerdere klachten of denkt u meer tijd nodig te hebben, geeft u dit dan aan bij het maken van de afspraak en de assistente zal dan een dubbele afspraak voor u maken.

De assistente zal u vragen naar de reden van uw afspraak. Dit is om zo goed mogelijk te kunnen inschatten hoe urgent uw probleem is en het spreekuur zo vlot mogelijk te laten verlopen. Heeft u bezwaar tegen deze vragen, dan mag u dat aan de assistente laten weten. De kans bestaat dan wel dat u niet op korte termijn terecht kunt.

NB. Door toenemende drukte en vraag naar zorg in onze praktijk kan het voorkomen dat u niet dezelfde dag dat u belt, een afspraak bij de huisarts kunt krijgen. De assistente zal er alles aan doen om uw afspraak zo spoedig mogelijk in te plannen. Graag vragen wij uw begrip en medewerking hiervoor.

Als er sprake is van een spoedgeval kunt u natuurlijk meteen of dezelfde dag terecht.

 

Visite aanvragen:

Wilt u voor dezelfde dag een visite aanvragen, dan verzoeken wij u deze voor 10.00 uur in de ochtend aan te vragen. Voor spoedgevallen is dit de hele dag mogelijk.

Visites worden in principe gedaan tussen 12.30 uur en 14.30 uur. Bij spoedgevallen wordt er zo nodig direct een visite gedaan.

Afspraak bij de assistente:

Voor de volgende onderzoeken kunt u een afspraak maken bij de doktersassistente:

• Bloeddruk meten

. Bloedafnames

• Hechtingen verwijderen

• Oren uitspuiten

• Wratten aanstippen

• Vaccinaties

• Urine onderzoek

• Uitstrijkjes 

Kan een afspraak niet doorgaan, zeg deze dan svp minimaal 24 uur van tevoren af.

Laboratorium onderzoek op de praktijk;

Als het nodig is dat er bij u een bloedonderzoek gedaan moet worden, dan kan de bloedafname op de praktijk plaats vinden.

De assisente neemt het benodigde bloed bij u af en wij zorgen dat dit bloed in het laboratorium wordt onderzocht. Meestal is de uitslag binnen twee werkdagen bekend. Sommige uitslagen laten wat lager op zich wachten omdat het om specifieke onderzoeken gaat.

U hoort tijdens de bloedafname van de dokter of assistente wanneer u de uitslag van het onderzoek kunt verwachten. 

Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag  van 8.00 tot 11.00 uur vinden de bloedafnames plaats. De assistente maakt voor u een afspraak voor bloedafname.

 

 

Nieuwsbericht

 

Lijkt het je leuk om bij ons in de praktijk te werken of wil je meer informatie neem dan contact op

via email: receptbl@xs4all.nl