Herhaalrecepten 

Een herhaalrecept is een recept voor medicijnen die u langere tijd in een vaste dosering gebruikt. Bijvoorbeeld middelen tegen verhoogde bloeddruk, bij astma of bij een verhoogd cholesterolgehalte. Uw huisarts beoordeelt uw aanvraag en stuurt het recept vervolgens naar uw vaste apotheek. Daar kunt u uw medicijnen dan later ophalen.

Hoe vraag ik een herhaalrecept aan?

Er zijn twee mogelijkheden om een herhaalrecept aan te vragen.

Via uw huisarts:

U belt naar het algemene nummer van de praktijk en besteld het recept bij de assistente.

Om het recept te herhalen hebben we een aantal gegevens nodig:

Uw naam en geboortedatum

Naam van het geneesmiddel

Sterkte en het gebruik (zoals het aantal pillen per keer en hoeveel mg per tablet.). Kijk daarvoor ook op het etiket van uw medicijndoosje. Zorg dat u deze bij de hand heeft als u gaat bellen!

Recepten die voor 12 uur telefonisch besteld zijn, kunnen in principe de eerst volgende werkdag na 15.00 uur bij uw apotheek opgehaald worden.

Via internet:( kan ook via uw smartphone)

Herhaalrecepten kunt u aanvragen door het invullen van het formulier onder aan deze bladzijde.

Let op: alleen als uw emailadres bij ons bekend is kunnen wij uw verzoek om herhaal medicatie honoreren. Sinds de nieuwe privacywet (AVG) van kracht is mogen wij slechts naar gecontroleerde emailadressen berichten versturen. Geef dus ook tijdig aan dat uw mailadres gewijzigd is.

Bij herhaalrecepten van medicatie die door de specialist zijn voorgeschreven vragen wij u om eerst contact op te nemen met de praktijk voordat u de recepten aanvraagt via onderstaand formulier.

Wij moeten eerst controleren of wij alle gegevens met betrekking tot de nieuwe medicatie juist in uw dossier hebben staan.

Nieuwsbericht

 

Lijkt het je leuk om bij ons in de praktijk te werken of wil je meer informatie neem dan contact op

via email: receptbl@xs4all.nl